top of page

ASK Masterclass na Festivale Fest Anča v Žiline

Milí priatelia a priateľky, nadšenkyne a nadšenci animácie,


S radosťou vás pozývame na festival animovaného filmu Fest Anča v Žiline, na ktorom vám v spolupráci s organizátormi festivalu, Audiovizuálnym fondom a firmou Canon Slovensko prinášame dve špeciálne podujatia.


Praktický WORKSHOP o 10:00 a ASK MASTERCLASS o 15:00, obe v sobotu 29.6.2024.

V oboch prípadoch bude našou hlavnou hosťkou Denisa Buranová, ASK – uznávaná kameramanka a členka Asociácie slovenských kameramanov, ktorá vám so svojim štábom na workshope názorne ukáže a na masterclasse porozpráva o svojej fascinujúcej práci na bábkovom animovanom filme pre deti Tonko, Slávka a kúzelné svetlo, za ktorý získala aj prestížnu slovenskú cenu Slnko v sieti za kameramanskú tvorbu.


Na praktickom workshope, určenenom prioritne pre animátorov a kameramanov vám Denisa Buranová spolu so štábom predvedú prácu s kamerou, gripom a svetlami priamo na ukážkach bábkového setu, ktorý na Fest Anča prinesú.


Počas ASK Masterclassu sa dozviete o výzvach a radostiach tvorby bábkového animovaného filmu, o technických a umeleckých aspektoch tejto unikátnej filmovej produkcie a získate cenné poznatky priamo od profesionálky z branže.


 

PRAKTICKÝ WORKSHOP: ZO ZÁKULISIA ANIMÁCIE

10:00 / 29.6.2024 / Rosenfeldov palác

Na workshop je vstup voľný, avšak kapacita je limitovaná, zabezpečte si miesto predregistráciou pomocou online formuláru


MASTERCLASS: AKO VZNIKAL FILM TONKO, SLÁVKA A KÚZELNÉ SVETLO

15:00 / 29.6.2024 / Nová synagóga

Vstup je voľný.


Mimochodom, film Tonko, Slávka a kúzelné svetlo budete mať možnosť vidieť aj v rámci programu Fest Anča 26.6.2024 o 16:00 v Ster Century Cinemas Žilina.


 

Ďakujeme našim sponzorom, Audiovizuálnemu fondu a spoločnostiam Studio Shining a Canon Slovensko, za ich podporu pri organizácii tohto podujatia. Bez ich prínosu by realizácia takýchto inšpiratívnych a vzdelávacích podujatí nebola možná.


Tešíme sa na stretnutie s vami na Fest Anča v Žiline!


Zdroj: Continental film




Comments


bottom of page